Network Menu

Handbok i hur man hjälper barnen med svenskan utomlands

“I love svenska. Hjälp flerspråkiga barn i utlandet med svenskan” är skriven av Monica Bravo Granström. Boken är skriven i privat regi och är inte del av BUS, men vi rekommenderar den som referens för föräldrar. Boken riktar sej dels till föräldrar till barn som växer upp med flera språk dels till far- och morföräldrar kan ha stor glädje av kunskaper om barnbarnens språkutveckling.

Boken ger praktisk vägledning som underlättar för den som vill ge sina barn det svenska språket.

Bokens baksidestext:

”I första delen ges en introduktion till flerspråkighet och språkinlärning. Familjens förutsättningar behandlas, hur språken används inom familjen och vad som krävs för att stödja det svenska språket hos barnen. Här bemöts också myter som finns om barn som växer upp med flera språk.

I andra delen får du praktiska råd om svenskan i vardagen, hur du ska bära dig åt för att göra svenskan till ett levande och attraktivt språk för barnen även om ni lever utanför Sverige. Här ges också råd om hur du hjälper ditt barn vid olika svårigheter. Du får många tips på hjälpmedel som böcker, filmer, spel, etc.”

Monicas bok finns att köpa på Isabergs Förlag eller på Internetbokhandlar som BokusAdlibris eller CDON. ISBN: 9789176949016. Den kommer ut den 26 september 2013, men är fortfarande helt aktuell.