Network Menu

BUS-utbildning

Föreläsningar, webbinarier och workshops med BUS

 

Lokala föreläsningar på BUS tema

17 maj 2015

Språkutveckling, flerspråkighet och språkstimulans – Seattle

Det här var en föräldrautbildning som riktades till SWEA Seattle och föräldrar på Svenska Skolföreningen i Seattle.

 

Webbinarie 2

24 November 2013

Det riktar sig till föräldrar utomlands som lär sina barn svenska och tar upp olika aspekter av flerspråkighet och hur man underlättar denna på ett praktiskt sätt. Seminariet kommer även denna gång att hållas av Monica Bravo Granström som har en fil. mag. i spanska, översättarutbildning i engelska/spanska, högskoleexamen i Svenska som andraspråk och är svensklärare vid tyskt universitet.

<<< Lär mer om webbinariet

 

Workshop under SWEA Internationals världsmöte

5 oktober 2013

Denna workshop genomfördes vid tre tillfällen under SWEAs världsmöte. Under workshopen presenterades projektets syfte och tidsplanering samt pilotdata från kartläggningen av svenska bland barn utanför Sverige. Utbyte av erfarenheter av svenska hos barnen bland deltagande Sweor skedde i form av en moderatorledd diskussion. Workshopen hölls av Monica Bravo Granström (se ovan under webbinariet för information om Monica).

<<< Läs mer om världsmötets program och anmälning här.

 

Webbinarie 1

16 juni 2013

Detta riktade sig till föräldrar utomlands som lär sina barn svenska och tog upp olika aspekter av flerspråkighet och hur man underlättar denna på ett praktiskt sätt. Seminariet hölls av Monica Bravo Granström som har en fil. mag. i spanska, översättarutbildning i engelska/spanska, högskoleexamen i Svenska som andraspråk och är svensklärare vid tyskt universitet.

<<< Lär mer om webbinariet


 

Vill du veta mer om projektet? Kontakta oss på bus(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org.