Network Menu

Språkutveckling, flerspråkighet och språkstimulans – Seattle

SWEA_BUSlogga_rund (2)

Den 17:e maj klockan 11:00,  bjöd SWEA Seattle i samarbete med Svenska Skolföreningen i Seattle in till ett lokalt SWEA BUS-event. Det blev en förmiddag om språkutveckling, flerspråkighet och språkstimulans tillsammans med Anna Wetterberg, legitimerad logoped från Sverige.

Anna Wetterberg är legitimerad logoped från Sverige med mångårig erfarenhet av att jobba med barn, ungdomar och vuxna med olika typer av tal-, språk- och kommunikationssvårigheter. Föräldrautbildning, framförallt hur föräldrar kan stötta sina barns utveckling av språk och kommunikation har varit ett särskilt intresseområde och Anna är utbildad kursledare för bla det kanadensiska programmet ”Hanen – it takes two to talk” och det svenska programmet ”AKKtiv – kom igång”.

Sedan oktober 2013 bor hon i Bellevue tillsammans med sin familj. Detta har gett henne möjligheten att uppleva utvecklingen av flera språk utifrån ett annat perspektiv genom att följa hennes tre barn då de erövrar det engelska språket.

Under förmiddagen berättade Anna om barns språkutveckling, liksom vad som händer när utvecklingen inte sker som förväntat. Olika typer av kognitiva fördelar med flerspråkigheten samt språkstörningar kommer förklarades.  Hur flerspråkighet kan påverka såväl utveckling som eventuella språksvårigheter diskuterades, liksom vad som kan vara bra att tänka på när det finns flera språk i familjen. Tankar och tips om hur språk i allmänhet, och svenska i synnerhet kan stimuleras när vadagen är full av aktiviteter och uppgifter på engelska var en del av diskussionen.

Programmet presenterades på svenska.

Det här var ett lokalt event som riktades till SWEA Seattles medlemmar och föräldrar på Svenska Skolföreningen i Seattle. Kanske har ditt lokala SWEA liknande event. För att läsa mer om hur du blir medlem i din lokala SWEA, så kan du hitta länkar till närmaste avdelning här.

, ,